Gastgezin

Wij willen graag dat onze (fok)honden als volwaardige gezinshonden kunnen leven.

Wij houden van honden, en van Wheaten Terriërs in het bijzonder! Uit de door ons gefokte combinaties willen wij ook in de toekomst een teef of reu aanhouden om onze bloedlijn voort te kunnen zetten. Aangezien we het belangrijk vinden dat onze honden in huiselijke kring opgroeien en de aandacht krijgen die ze nodig hebben, zijn we voor het volgende nestje op zoek naar een gastgezin.

Wat betekent het om gastgezin te zijn?

Vaak zit er in een nest één pup die opvalt door exceptionele kwaliteiten, qua kleur, vacht, karakter etc. Als de pup het nest verlaat, weten wij nog niet of zo’n pup uiteindelijk helemaal geschikt zal zijn om in ons fokprogramma te worden opgenomen. Dat weten we meestal pas als de hond ongeveer 12-18 maanden oud is, zijn gebit volledig heeft gewisseld, lichamelijk en geestelijk is volgroeid en alle gezondheidstesten met goed gevolg heeft ondergaan. Een gastgezin krijgt zo’n pup in bruikleen. Mochten wij besluiten om niet met de hond te gaan fokken, dan wordt het eigendom van de hond overgedragen aan het gastgezin. In de meeste gevallen zal een hond wel geschikt blijken voor ons fokprogramma en gaat de procedure als volgt:

Het zal waarschijnlijk om een teefje gaan. Een teefje zal maximaal twee keer bij ons terugkomen om te bevallen. Ze komt dan ongeveer een week voor de uitgerekende datum bij ons logeren tot de puppy’s groot genoeg zijn om het nest te verlaten. Tijdens die periode is het gastgezin natuurlijk van harte welkom bij ons en kan zo de kraamtijd van dichtbij meemaken. Voor de dekking of andere fok gerelateerde bezoeken aan de dierenarts wordt ze opgehaald en meestal dezelfde dag weer teruggebracht. Na een tot twee nestjes wordt het eigendom aan het gastgezin overgedragen zodat de hond haar verdere leven als gezinshond bij het gastgezin zal doorbrengen.

Een reu zal als hij mag dekken af en toe even opgehaald worden. Wanneer de reu met pensioen gaat, zal net als bij een teefje, het eigendom overgaan naar het gastgezin waar hij zijn verdere leven blijft wonen.

Ook willen we de honden soms uit brengen op hondenshows. Dit doen we natuurlijk in overleg met het gastgezin. Als je het leuk vind mag je de hond zelf voorbrengen, anders doen wij het zelf.

Gastgezin worden?

Een gastgezin krijgt voorrang als er puppy’s worden geboren, krijgt de allerbeste en allermooiste pup en betaalt geen aanschafprijs. Wij verzorgen alle knip- en trimbeurten, de hond zal steeds een conform ras specifieke standaard verzorgde vacht hebben.

Alle show en fok gerelateerde kosten zijn voor onze rekening. De normale dagelijkse kosten voor de hond zijn voor het gastgezin. Onderlinge afspraken worden contractueel vastgelegd.

Om een band met het gastgezin en de hond te behouden en ervoor te zorgen dat de hond zich bij ons thuis blijft voelen, spreken we op regelmatige basis af om samen te gaan wandelen of even langs te komen. In overleg kan de hond ook bij ons logeren tijdens vakanties e.d.  

Als gastgezin voldoe je op zijn minst aan de volgende voorwaarden:

– Je woont bij voorkeur binnen een straal van 100 km van Arnhem;
– Je hebt de tijd om de hond dagelijks voldoende te laten bewegen en te verzorgen;
– Je bent bereid een puppy- en cursus elementaire gehoorzaamheid te volgen;
– Je bent bereid de hond een door ons voorgeschreven voeding te geven;
– Je hecht veel waarde aan een goed onderling contact.

Kun je hieraan voldoen en lijkt het je leuk om op deze manier een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het Wheaten Terriër ras? Dan komen wij graag met je in contact. De eerste stap is ons een uitgebreide email te sturen waarin je jezelf voorstelt, vertelt wat je zoekt en wat je een pup te bieden hebt. Daarna hebben we telefonisch contact en kijken we samen of er mogelijkheden zijn voor verdere samenwerking.