Onze werkwijze

Onze honden zijn gezinsleden, ze wonen bij ons in huis en gaan met ons mee waar wij ook gaan. Wij houden van wandelen of hardlopen in de omliggende bossen, onze Wheaten Terriërs zijn gewend om los te kunnen rennen en voldoende beweging te krijgen.
Wij zijn een fokker aan huis, begonnen uit liefde voor de Wheaten Terriërs, we fokken op gezondheid, karakter/temperament en rastype, met als doel het ras te verbeteren. Het fokken van geweldige honden kost veel tijd en is kostbaar. Wij geven deze passie de tijd en middelen die het nodig heeft. Als er puppies zijn is er altijd minimaal één volwassene 24/7 beschikbaar voor onze Wheatens Terriërs. Wij geloven ook dat een geweldige hond voortkomt uit geweldige genetica, de beste puppy  opvoeding en goed opgeleide en toegewijde gezinnen. 

Puppy’s

Onze nesten worden gepland en grootgebracht onder de richtlijnen van het fokreglement van de rasvereniging (de Wheatens), en de Raad van Beheer. De ouderparen voor onze nesten worden met de grootste zorg gekozen. We besteden bijzondere aandacht aan gezondheid, karakter, en de ras standaard voor Irish Soft Coated Wheaten Terriers.

Onze pups worden bij ons thuis in de woonkamer geboren. We zitten vanaf het eerste moment dicht bij de werpkist en houden de pasgeborenen en de moederhond in de gaten.

Socialiseren

Wij vinden het erg belangrijk dat de pups zo goed mogelijk worden voorbereid op hun toekomstige leven. Daarom maken we in de eerste 8 levensweken heel bewust gebruik van de gevoelige fase van het inprenten van puppy’s. Naast veel verschillende speelobjecten (zoals tunnels, objecten met geluiden, verschillende ondergronden etc) hebben de pups zeer intensief contact met mensen. Omdat de pups bij ons in het gezin zijn opgenomen, zijn ze ook gewend aan huiselijke geluiden (stofzuiger e.d.) en om contact te hebben met oudere honden.

Groeien is per definitie grenzen verleggen, afhankelijk van de behoefte van de puppy aan beweging, wordt het puppy gedeelte in ons huis uitgebreid. De pups krijgen ook de mogelijkheid om zelfstandig de omheinde tuin in te gaan. Zo krijgen de pups al in een vroeg stadium veel visuele en akoestische prikkels en zijn ze vanaf het begin optimaal voorbereid op hun latere gezinsleven.

Wij moedigen nieuwe pup eigenaren aan om vanaf het moment dat de pups drie weken oud zijn, zo vaak mogelijk bij ons te komen en met de pups te spelen. Wij vinden het belangrijk dat we elkaar beter leren kennen zodat we de beste match kunnen maken. Voor toekomstige eigenaren is het mooi om de ontwikkeling van de pups mee te kunnen beleven. De kleine wheatjes vermaken zich ook kostelijk met zoveel aandacht en liefde.

Een win-win situatie voor iedereen.

Overdracht en begeleiding

De pups zijn ingeënt, ontwormd, gechipt, ingeschreven bij de Raad van Beheer (stamboom) en gecontroleerd door een dierenarts voordat ze worden overgedragen aan de nieuwe eigenaren. Na de overdracht houden wij graag contact om te assisteren als dat nodig/gewenst is en om de pup eigenaren met raad en daad bij te staan. Natuurlijk zien wij ook graag hoe onze puppy’s opgroeien. 

Amivista's Bunch Irish Soft Coated Wheaten Terriërs

Interesse?

Als wij een nestje verwachten publiceren we dat op website van de rasvereniging (www.wheaten.nl) en op onze Facebookpagina. Wij adviseren belangstellenden om deze sites in de gaten te houden.
Voor onze pups zoeken wij het best mogelijke ‘thuis’ bij mensen met wij een (wederzijdse) persoonlijke klik voelen, het gaat dus niet op volgorde van aanmelden o.i.d.
Foto’s en verhalen over onze wheatens staan op onze Facebook (amivistas bunch). Als er een aankondiging gepubliceerd is, en je hebt interesse, dan nodigen we je uit om een email (info@amivistasbunch.nl) te sturen waarin je jezelf uitgebreid voorstelt, vertelt wat je zoekt, en wat je een pup te bieden hebt. Dan hebben we daarna telefonisch contact en kijken we verder.